Majofique Wezep
headerimage

4 november t Harde

3 Podiumplekken en 3 NK tickets op de Bondskampioenschappen voor Majofique.

Afgelopen zaterdag 4 november 2023 deden 7 optredens van Twirlvereniging Majofique mee aan de Bondskampioenschappen van de MBGF. De twirlwedstrijd vond plaats op ’t Harde. Majofique behaalde in totaal met 7 optredens, 3 podiumplekken en 3 NK tickets.

Om 08.50 uur werd de wedstrijd geopend door de deelnemers die aanwezig waren. Iedereen was best wel gespannen (gezonde spanning), deze dag kon je je plaatsen voor het NK. De 1e 5 van ieder onderdeel/niveau kon zich plaatsen, mits de plaatsingsnorm werd behaald. De 1-batonners Richelle Pieters en Aylaine Spaan waren als eerste aan de beurt van Majofique. Beiden kwamen uit in de Senior Basis Klasse. Richelle behaalde 80.60 punten, zij had wel de punten behaald voor het NK, maar zat niet bij de 1e vijf. Aylaine Spaan daar in tegen, behaalde met 83,80 punten een 3e podiumplaats met een bronzen medaille en een NK ticket. Melissa Vierhuis liet haar routine zien, op muziek van Giga Groen, in de Danstwirl Jeugd 1 Klasse. Zij werd 1e en behaalde een gouden medaille, helaas met 69,20 punten had zij niet de punten voor het NK. Solisten Lieke Fijn en Ysanne Westera kwamen beide uit in de Danstwirl Jeugd 2 Basis Klasse. Lieke behaalde 74,60 punten 0,40 punten te kort voor een NK ticket, coach Gerda moest even een traantje wegpinken. Zo mooi hoe Lieke de show bracht. Ook Ysanne kreeg geen ticket, zij kreeg 73 punten van de jury. Aylaine Spaan en Jacqueline vd Berg kwamen met hun Danstwirl uit in de Senior Basis Klasse. Jacqueline kreeg 82 punten, wel de punten die nodig waren, maar helaas net niet bij de 1e vijf. Aylaine kreeg 82,20 punten, ook hier kon coach Gerda het niet droog houden. Aylaine kwam op een gedeelde 4e plaats met een NK ticket. Daarna mochten de duo’s hun kunsten laten zien. Als eerste het duo Lieke en Ysanne uitkomende in de Danstwirl Jeugd 2 Basis Klasse. Zij werden 2e met 80,80 punten en kregen een zilveren medaille en tevens een ticket voor het NK. Als laatste het duo Richelle en Aylaine in de Senior Basis Klasse. Zij behaalden 79,40 punten. Wel de punten die nodig waren voor het NK, maar ook niet bij de 1e vijf.

Een topdag kunnen we wel zeggen! En wat een mooie punten! Daar kun je als coach alleen maar trots op zijn. Ook de supporters moeten we niet vergeten. Voor jullie is het een lange dag op die harde bankjes. Top dat jullie altijd de deelnemers komen aanmoedigen. Het NK zal gehouden worden op 20 en 21 januari te Almere. Wij wensen Aylaine, Lieke, Ysanne en de coaches Jolanda van Gelder en Gerda Spaan heel veel succes met de voorbereidingen.

nach oben