Majofique Wezep
headerimage

20 april 2024 Arnhem

Wat een geweldig begin van het wedstrijdseizoen voor Majofique!!! De wedstrijd van de MBGF was in Arnhem. De dames behaalden met 11 optredens 3x 1e plaats, 1x 2e plaats en 1x 3e plaats en in totaal 7 plaatsingen voor de Bondskampioenschappen. Ook twee No-Drop certificaten werden in ontvangst genomen door Majofique.

Het was weer genieten om de routines op de wedstrijdvloer te zien. Het was erg spannend voor het Jeugdteam, zij misten deze dag 3 dames. Je kon de spanning op de gezichten zien. En wachten duurt dan lang als je pas aan het eind van de dag aan de beurt bent. Djaylinn Fijn mocht als eerste van Majofique haar solo laten zien. Ze kreeg geen podiumplek, maar behaalde wel 70,60 punten in de DansTwirl Jeugd 2 Klasse en zij kreeg een No-drop certificaat (baton tijdens de show niet laten vallen). Melissa Vierhuis die in dezelfde Klasse uitkwam kreeg ook een No-drop certificaat en zij werd 1e met 81 punten en plaatsingspunten voor de Bondskampioenschappen. Aylaine Spaan ging erg goed met haar 1-baton in de Senior Basis Klasse en het resultaat was een podiumplek op nummer 1 met 84,80 punten en plaatsingspunten voor de Bondskampioenschappen. Ook Richelle Pieters (uitkomende in de Klasse 1-baton Senior Basis) kreeg de plaatsingspunten voor de Bondskampioenschappen, al behaalde zij geen podiumplek. Zij behaalde een mooi punten aantal van 78,20 punten. Lieke Fijn en Ysanne Westera mochten eerst als duo optreden in de Duo DansTwirl Junior Basis Klasse. Zij kregen 79 punten wat goed was voor een 3e plaats op het podium. Ook zij behaalden de plaatsingspunten voor de Bondskampioenschappen. Het duo Aylaine en Richelle uitkomende in de Duo DansTwirl Senior Basis Klasse werden 1e met 80 punten en plaatsingspunten voor de Bondskampioenschappen. In de DansTwirl Junior Basis Klasse waren de solisten Ysanne Westera en Lieke Fijn aan de beurt. Beiden hadden geen podiumplek, maar Ysanne kreeg 74,40 punten en Lieke 73,60 punten.

Ook de solisten Aylaine en Richelle behaalden geen podiumplek in de DansTwirl Senior Basis, wel behaalden beiden de plaatsingspunten voor de Bondskampioenschappen. Aylaine kreeg 82,40 punten en Richelle 79,20 punten. Als laatste mocht het Jeugdteam, zij hadden een nieuwe show op Rumbabeat en wat deden de dames het goed, ondanks dat ze 3 meisjes misten. Zij werden 2e met 69,20 punten en mochten de beker in ontvangst nemen.

Een mooie start van het seizoen voor de dames van Majofique. Aankomende zaterdag zijn de dames te zien tijdens Koningsdag op het WHC terrein om 11.00 uur. Ook staat de vereniging hier met een verloting om de kas te spekken

nach oben