Majofique Wezep
headerimage

21 oktober 2023 Apeldoorn

Topresultaten voor Twirlvereniging Majofique.

Afgelopen zaterdag 21 oktober 2023 mochten de dames hun kunsten laten zien op een twirlwedstrijd te Apeldoorn van de MBGF. Dit was de laatste reguliere wedstrijd voor de Bondskampioenschappen die op 4 november dit jaar in ’t Harde plaats gaan vinden. Majofique behaalde in totaal met 4 optredens een podiumplek met 3x goud en 1x zilver.

De dames moesten zich al vroeg (08.15 uur) melden in de sporthal te Apeldoorn. Melissa Vierhuis mocht als 1e van de dames haar routine aan de jury laten zien. Zij komt uit in de jeugd 1 en behaalde goud met 72.4 punten en tevens plaatsing voor de BK (Bondskampioenschappen). Daarna mochten Ysanne Westera, Lieke Fijn en Djaylinn Fijn hun solo routine laten zien, alle drie uitkomende in de jeugd 2 Klasse. Helaas was er geen podium plek, maar belanden de dames van de 21 optredens in hun klasse op een 16e, 15e en 9e plaats. Lieke werd 9e met 73,4 punten en BK plaatsing, Ysanne werd 15e met 71,6 punten en Djaylinn werd 16e met 71,4 punten. Als 1 batonner werd Aylaine Spaan in de Senior Basis klasse 1e met 84,2 punten en zij verdiende een gouden medaille en tevens BK plaatsing. Na de pauze mochten de duo’s en solo’s Senior de wedstrijdvloer op. Fleur en Milou van Oene behaalden met 69,8 punten een 1e plaats in de Jeugd 1 klasse en kregen een gouden medaille. De dames hadden net 0,2 punten te kort voor een plaatsing op de BK. Het duo Ysanne en Lieke behaalden helaas geen podiumplek, zij werden 4e met 75,6 punten in de Jeugd 2 klasse, wel behaalden zij de BK plaatsing. De Senior Solisten Jacqueline v.d. Berg en Aylaine Spaan kwamen uit in de Basis Klasse. In hun klasse waren 13 deelneemsters. Aylaine werd 5e (81,2 punten) en Jacqueline werd 4e (82,2 punten) Geen podiumplek, maar wel BK plaatsing. Als laatste waren de jongste dames als team aan de beurt. Uitkomende in de Jeugd 2 basis werden de dames (Fleur, Milou, Alichya, Dominica, Lauren, Lieke, Melissa, Ysanne en Djaylinn) 2e en kregen een zilveren beker.

Een topdag kunnen we wel zeggen! Op de Bondskampioenschappen op 4 november zullen de volgende dames Majofique vertegenwoordigen solisten Lieke, Ysanne, Jacqueline, Aylaine en Melissa. Duo’s Aylaine en Richelle, Lieke en Ysanne en de 1 batonners Aylaine en Richelle. Wij wensen de dames heel veel succes !

nach oben