Majofique

U bevindt zich hier: Welkom > Nieuwsberichten > 2021

2021


Kerst2021

18 september MBGF Wezep

Afgelopen zaterdag 18 september was het eindelijk zover. Na ruim ander halfjaar geen wedstrijden te kunnen draaien in verband met Corona, mocht het nu weer. Niet zoveel toeschouwers als anders, maar wat keek iedereen (deelnemers en de bond MBGF) hier naar uit!
Op vrijdagavond begon het al voor Majofique om alles klaar te zetten in de Kamphal te Wezep. Met dank aan de vrijwilligers werd de zaal omgetoverd tot een echte wedstrijdzaal. Zaterdag om half 10 begon de wedstrijd, iedereen moest weer wennen na zo’n lange tijd geen wedstrijden te kunnen draaien. Toch was het een succesvolle dag voor Twirlvereniging Majofique.

Eerst waren de 1 en 2 batonners aan de beurt. Kim Spaan behaalde 2,8 punten (geen podiumplek) in de Adult N2 klasse, Aylaine Spaan behaalde ook 2,8 punten in de Adult N3 klasse, Alja Hofman kwam ook in deze klasse uit, maar als 2 batonner werd zij 1e met 3,6 punten. Aylaine en Alja hebben zich geplaatst voor het NK wat in januari 2022 plaats zal vinden. Toen gingen we verder met de solo’s, duo en ensemble in de Jeugd 3 basis. Solist Ysanne Westera behaalde een 3e plaats met 77,8 punten, Lieke Fijn behaalde 74,2 punten (geen podiumplek), Charissa van Gelder behaalde 76,8 punten (geen podiumplek). Het duo Charissa van Gelder en Nicole Ponstein behaalden een 1e prijs met 69,8 punten en het ensemble Lieke, Ysanne, Charissa en Nicole werden ook eerste met 68,2 punten. Na de jeugd mochten de junioren hun kunsten laten zien. Vienna Ponstein werd 3e met 81,4 punten en haar zus Shannen Ponstein deed er een schepje bovenop en werd 2e met 82,8 punten en plaatsing voor de Kampioenschappen MBGF die dit jaar in November gehouden worden.
Ondanks een gebroken neus, geblesseerde enkel en een valpartij tijdens de show scoorden de senioren geweldig!! Solist Alja Hofman werd 3e met 83 punten in de Senior Basis klasse, Aylaine Spaan behaalde 82,2 punten in de Midden klasse en werd 2e. Beide dames hebben zich geplaatst voor de Kampioenschappen MBGF. Als laatste optreden was het seniorenteam aan de beurt, eindelijk na 2 jaar konden zij de routine aan de jury showen. Zij behaalden 83,6 punten een 1e plaats en plaatsing voor de MBGF Kampioenschappen.

Coaches Gerda Spaan en Jolanda van Gelder zijn echt super trots op alle leden, het was geweldig om dit weer mee te maken! De leden stonden er weer, en hoe!
Daarna was het opruimen, iedereen die heeft geholpen, ontzettend bedankt. Wat moeten wij zonder vrijwilligers! Een topdag met een topteam van vrijwilligers!!!

 


Juli 2021

Jubilarissen Twirlvereniging Majofique Wezep worden in het zonnetje gezet.

Tijdens de gebruikelijke afsluiting van het seizoen voor de zomervakantie werden er 4 dames gehuldigd voor 5 jaar en 15 jaar lid bij Majofique.

De huldiging werd gedaan door instructrice Gerda Spaan. Zoals bij iedere huldiging las Gerda een gedicht voor. Als eerste waren de gezusters Nicole, Vienna en Shannen Ponstein aan de beurt. Allen 5 jaar lid bij Majofique. Nicole zit in het Jeugd ensemble en Vienna en Shannen in het Seniorenteam. Alle drie doen ook mee als solist op wedstrijden. Zij kregen een sleutelhanger met baton en inscriptie, een oorkonde en een roos. Daarna kwam Jacqueline vd Berg naar voren voor haar 15 jarig lidmaatschap. Jacqueline twirlt al langer, eerst zat zij bij Concordia Oldebroek, waar zij ook les kreeg van Gerda. Jacqueline heeft als solist op wedstrijden gestaan, maar twirlt nu alleen nog in het Seniorenteam en zij helpt met de solistentraining van de Jeugd. Zij kreeg een windlicht met inscriptie en ook een oorkonde met een roos. Daarna riep Gerda gelijk de hulptrainsters Jolanda van Gelder, Jaqueline vd Berg en Kim Spaan naar voren. Zij kregen een waardebon voor het helpen met lesgeven.

Ook werd Willemieke en Sweiss Ubels naar voren geroepen. Beiden bekleden de functie van Penningmeester en Secretaris in het Bestuur, helaas namen zij afscheid. Ook zij werden in het zonnetje gezet en met dank voor de jaren wat zij allemaal voor de vereniging hebben gedaan. Jolanda kreeg van Gerda een cadeau voor alles wat zij voor de vereniging doet en ook in het privéleven. Zij staat voor iedereen klaar! Als laatste kreeg Gerda nog een bos bloemen voor haar inzet het afgelopen seizoen.
Na het officiële gedeelte was het eten en gezellig bijkletsen, ondanks de Corona was het een geslaagd seizoen. Als vereniging hebben wij vele leuke dingen gedaan.

 
- Klik hier voor de Privacy Policy -

Powered by CMSimple |
Template: ge-webdesign.de |
Webdesign: B. Penninkhof |
Inloggen leden & bestuur |
Inloggen om te bewerken.

nach oben