Majofique

U bevindt zich hier: Welkom > Nieuwsberichten > 2020

2020


Majofique te beluisteren op de LOCO

Zaterdag 11 juli heeft Gerda tijdens het programma Infocus wat verteld over Majofique en over komende dinsdag. Je kunt het hier terugluisteren, klik op InFocus van zaterdag 11 juli en klik op 10.00 uur en dan vanaf minuut 19. Of binnenkort via deze link.


 Sponsor Marco Marknesse helpt Majofique de Coronatijd door!

          

De twirlsters van Majofique zijn super blij met een onverwachte sponsor, wat het trainen comfortabeler maakt voor de dames. Derco Bonthuis, eigenaar van Marco Marknesse Woonadviseurs te Marknesse heeft Majofique gesponsord met een groot  nieuw stuk vinyl. 

De training op vinyl was een uitkomst. De dames hebben alle tricks weer kunnen doen.


14-07-2020

 

Tijdens de gebruikelijke afsluiting van het seizoen voor de zomervakantie werden er 5 dames gehuldigd voor 5 jaar, 10 jaar, 20 jaar en 25 jaar lid bij Majofique.

Het was de bedoeling dat Majofique een uitvoering zouden geven in de Kamphal i.v.m. de bijzondere huldigingen. Helaas gooide Corona de handdoek in de ring. Het werd nu een klein feestje onder de leden. Samen eten, leuke dingen doen en de huldiging. De huldiging werd gedaan door instructrice Gerda Spaan. Zoals bij iedere huldiging las Gerda een gedicht voor.

Als eerste waren Aylaine Spaan en Kim Spaan aan de beurt. Beide 5 jaar lid bij Majofique, maar beide twirlen al 16 jaar. Voordat de dames bij Majofique kwamen, twirlden zij bij Excelsior Oostendorp. Nee, het zijn geen zusjes, maar hele verre familie. Kim helpt haar moeder met het maken van routines en met lesgeven, ook Aylaine helpt met de solisten lesgeven en zit ook in het bestuur. Zij kregen een XXL wijnglas met inscriptie, een oorkonde en een roos.

Daarna kwam Leonie Schreurs naar voren voor haar 10 jarig lidmaatschap. Dit was tevens een afsluiting voor haar, omdat zij er helaas mee gaat stoppen. Leonie kreeg een spiegel met inscriptie en ook een oorkonde en een roos.

Jolanda van Gelder is al 20 jaar bij de vereniging, eerst als lid en nu medecoach en bestuurslid. Zij kreeg uit handen van Gerda een mooi windlicht met inscriptie, een oorkonde, een bon voor de sauna en een bos bloemen.
Gerda riep gelijk de hulptrainsters Jolanda van Gelder, Jaqueline vd Berg, Aylaine Spaan en Kim Spaan naar voren. Zij kregen een waardebon voor het helpen met lesgeven.

Toen nam Jolanda het woord en Gerda kwam naar voren. Gerda is nu 25 jaar instructrice bij Majofique. Jolanda las een mooi gedicht voor en werd verrast met handkusjes van de leden. Verder kreeg zij een karaf met inscriptie, een oorkonde, een saunabon en een bos bloemen. Een bijzondere afsluiting voor de zomervakantie, die zullen wij niet gauw meer vergeten. Ondanks de corona was het een geslaagd feestje.


Ondanks het coronavirus trainen de dames online. Apart maar toch samen. 

 

 


18-01-2020 Mooie resultaten op het NK in Almere!

Afgelopen zaterdag mochten een aantal dames van Majofique deelnemen aan het NK van de MBGF/NTSB. Dit waren in totaal 7 optredens van Majofique. Charissa van Gelder uitkomende in de AP Jeugd 2 werd 3e van Nederland en maakt weer kans op plaatsing bij de Champions Trophy der lage landen, wat op 25 april 2020 te Waalwijk zal plaatsvinden.

Wat een spannende en lange dag voor de dames van Majofique. Het NK van de MBGF/NTSB werd gehouden in het Topsportcentrum te Almere. Blok 1 moesten zich om 08.00 uur melden voor het in trainen. Van Majofique waren dit Charissa van Gelder, Vienna Ponstein, Nicole Ponstein en Kim Spaan. Coaches Gerda Spaan en Jolanda van Gelder waren daar natuurlijk ook bij. De routines werden goed uitgevoerd. Voor Vienna en “NO DROP”. Kim heeft haar angst overwonnen. Dit was voor haar (na een enkelbreuk) de 1e wedstrijd na een half jaar.

Daarna was het in trainen voor blok 2, waar het duo Charissa en Esmee v/d Bosch en solist Aylaine Spaan aan deel mochten nemen. Ook deze routine’s gingen geweldig. Na het in trainen van blok 3 was het Jeugdteam aan de beurt. Rachel, Thirsa, Ysanne, Lieke, Charissa, Esmee, Nicole en Vienna straalden op de vloer, helaas vielen er teveel drops. Ondanks de drops, was het genieten om de dames bezig te zien op de wedstrijdvloer. Om 18.00 uur kwam de prijsuitreiking, het lange wachten werd beloond met verrassende hoge punten. Charissa van Gelder mocht zelfs plaatsnemen op het podium en zij werd 3e van Nederland en maakt weer kans op plaatsing bij de Champions Trophy. Het duo Charissa en Esmee werden 7e van Nederland. Solist Aylaine werd 10e in de Middenklasse. Kim werd 4e met haar 1 baton en viel net naast de podiumplekken. Vienna werd 14e en Nicole 10e. Het Jeugdteam werd 6e van Nederland.

Alleen al meedoen op een NK is al een prestatie op zich. Coaches Gerda Spaan en Jolanda van Gelder zijn erg trots op hun leerlingen! 

     

 
- Klik hier voor de Privacy Policy -

Powered by CMSimple |
Template: ge-webdesign.de |
Webdesign: B. Penninkhof |
Inloggen leden & bestuur |
Inloggen om te bewerken.

nach oben