Majofique

U bevindt zich hier: Welkom > Nieuwsberichten > 2020

2020


Majofique te beluisteren op de LOCO

Zaterdag 11 juli heeft Gerda tijdens het programma Infocus wat verteld over Majofique en over komende dinsdag. Je kunt het hier terugluisteren, klik op InFocus van zaterdag 11 juli en klik op 10.00 uur en dan vanaf minuut 19. Of binnenkort via deze link.


 Sponsor Marco Marknesse helpt Majofique de Coronatijd door!

          

De twirlsters van Majofique zijn super blij met een onverwachte sponsor, wat het trainen comfortabeler maakt voor de dames. Derco Bonthuis, eigenaar van Marco Marknesse Woonadviseurs te Marknesse heeft Majofique gesponsord met een groot  nieuw stuk vinyl. 

De training op vinyl was een uitkomst. De dames hebben alle tricks weer kunnen doen.


Gerda 25 jaar coach en 44 jaar in het vak!

Gerda begon als 9-jarige te twirlen bij Excelsior Oostendorp, samen met haar tweelingzus Ria Spaan-Tichler. Zij had al snel door dat zij meer in haar mars had, dan alleen een majorette te zijn.

Zij ging aan de studie en na 5 jaar behaalde zij bij de KNMO haar instructrice diploma. Een pittige studie met psychologie, methodiek, choreografie en nog veel meer. Op haar 15e was zij instructrice bij Excelsior en bracht verschillende pelotons/teams/solisten naar de topklasse. Op een Festival in ’t Huiken werd Gerda benaderd door Gerard Wolf, toendertijd secretaris van de Young Stars Wezep, met de vraag of zij bij hun ook instructrice wilde worden. Gerda vond dit wel een uitdaging, en helemaal omdat Excelsior en de Young Stars best wel concurrenten van elkaar waren.
25 jaar geleden werd zij instructrice bij de Young Stars, die na een naamsverandering nu luisteren naar de naam Twirlvereniging Majofique.


Drie avonden in de week trainen van 6 tot 10 uur. Daarnaast deed Gerda ook nog fanatiek mee met beide pelotons, trio met haar zus Ria en Henriette Schutte en duo met Sandra Eijbrink. Er zijn heel wat podiumplekken behaald met deze optredens en dan in de Ere-divisie. Ook vele bekers als miss-majorette behaald tijdens de defilés, die er nu jammer genoeg niet meer zijn. Vroeger gingen wij met een bus naar de wedstrijden en voor de wedstrijd was het defilé. Negen van de tien keer ging de tambourmaitreprijs, de missmajoretteprijs en de defileerprijs naar Excelsior Oostendorp. Dit waren geweldige momenten om nooit meer te vergeten vertelt Gerda.
En er kwam een derde vereniging tijdelijk bij. Samen met haar duo partner Sandra Eijbrink werd zij ook instructrice van Concordia Oldebroek. Het is haar lust en haar leven, maar haar gezin komt op nummer 1. Zonder haar man was dit ook allemaal niet mogelijk geweest. Hij was ’s avond bij de kinderen, zodat Gerda les kon geven en wedstrijden op de zaterdagen kon draaien.

Na enige tijd was er een vervangster voor Concordia Oldebroek en vijf jaar geleden besloot Gerda om nog met 1 vereniging door te gaan. Dit was een moeilijk besluit, maar goed om dit te doen.
Het was allemaal teveel, elke avond van huis om les te geven. En om je passie door te geven, moet jezelf ook stevig in je schoenen staan. Gerda vindt het belangrijk dat de dames die zij les geeft het naar hun zin hebben. Wij zijn niet alleen prestatiegericht, maar hebben ook heel veel plezier tijdens de trainingen.

Met Majofique staan wij regelmatig op het NK solistisch of als team. Dus dat zegt wel wat! Mijn dochter Kim Spaan twirlt ook alweer 16 jaar, eerst bij Excelsior Oostendorp en toen is zij vijf jaar geleden met mij meegegaan. Erg trots op haar wat zij allemaal in deze sport heeft bereikt. Kim helpt mij met het maken van routine’s. Net als in elke sport wordt de lat steeds hoger gelegd. En ik word er ook niet jonger op. Fijn om als moeder en dochter dit te kunnen doen. Naast het maken van routines helpt zij ook mee als hulptrainster bij Majofique net als Jolanda van Gelder (mede-coach), Aylaine Spaan en Jacqueline vd Berg. Samen (en met een geweldig bestuur op de achtergrond) proberen wij de naam Majofique hoog te houden in de twirlwereld.

Twirlen is niet alleen met een baton (stokje) draaien, er komt veel meer bij kijken.
Ballet, dans, acrobatiek en dan combineren met de baton. En voordat wij op wedstrijden kunnen, heb ik veel leuk werk. Eerst muziek uitzoeken, daarna de muziek knippen en plakken voor de juiste tijd. Dan kan de routine gemaakt worden. Ik tel deze eerst helemaal uit, dan luister ik dagelijks de muziek en zie ik al van alles voor mij qua choreografie en wat de dames aankunnen. Nadat de routine op papier staat leer ik het de dames. En het geeft altijd weer een goed gevoel om de dames twirltechnieken aan te leren die zij nog niet kunnen. De één is sneller met aanleren dan de ander. En als iedereen het uiteindelijk kan en je ziet ze stralen op de wedstrijdvloer, dan ben ik trots! Dat is iets waar ik voor sta.

Nu na 44 jaar ben ik er nog steeds vol van en wil zeker nog een aantal jaren doorgaan met deze geweldige sport. Zonder leden gaat dat natuurlijk niet lukken en dat zou erg jammer zijn.


Lijkt het je leuk om ook twirlster bij Majofique te worden? Draaien met een baton, een mooi pakje en veel glitters? Kom dan vanaf 1 september op een dinsdagavond, een kijkje nemen.  I.v.m. de verbouwing van de Erica Terpstrahal trainen wij tijdelijk in het MFA op ’t Harde vanaf 1 september 2020. Mochten de sporthallen in september nog niet open mogen dan trainen we buiten aan de Middeldijk 12 in Hattemerbroek.


 

14-07-2020

 

Tijdens de gebruikelijke afsluiting van het seizoen voor de zomervakantie werden er 5 dames gehuldigd voor 5 jaar, 10 jaar, 20 jaar en 25 jaar lid bij Majofique.

Het was de bedoeling dat Majofique een uitvoering zouden geven in de Kamphal i.v.m. de bijzondere huldigingen. Helaas gooide Corona de handdoek in de ring. Het werd nu een klein feestje onder de leden. Samen eten, leuke dingen doen en de huldiging. De huldiging werd gedaan door instructrice Gerda Spaan. Zoals bij iedere huldiging las Gerda een gedicht voor.

Als eerste waren Aylaine Spaan en Kim Spaan aan de beurt. Beide 5 jaar lid bij Majofique, maar beide twirlen al 16 jaar. Voordat de dames bij Majofique kwamen, twirlden zij bij Excelsior Oostendorp. Nee, het zijn geen zusjes, maar hele verre familie. Kim helpt haar moeder met het maken van routines en met lesgeven, ook Aylaine helpt met de solisten lesgeven en zit ook in het bestuur. Zij kregen een XXL wijnglas met inscriptie, een oorkonde en een roos.

Daarna kwam Leonie Schreurs naar voren voor haar 10 jarig lidmaatschap. Dit was tevens een afsluiting voor haar, omdat zij er helaas mee gaat stoppen. Leonie kreeg een spiegel met inscriptie en ook een oorkonde en een roos.

Jolanda van Gelder is al 20 jaar bij de vereniging, eerst als lid en nu medecoach en bestuurslid. Zij kreeg uit handen van Gerda een mooi windlicht met inscriptie, een oorkonde, een bon voor de sauna en een bos bloemen.
Gerda riep gelijk de hulptrainsters Jolanda van Gelder, Jaqueline vd Berg, Aylaine Spaan en Kim Spaan naar voren. Zij kregen een waardebon voor het helpen met lesgeven.

Toen nam Jolanda het woord en Gerda kwam naar voren. Gerda is nu 25 jaar instructrice bij Majofique. Jolanda las een mooi gedicht voor en werd verrast met handkusjes van de leden. Verder kreeg zij een karaf met inscriptie, een oorkonde, een saunabon en een bos bloemen. Een bijzondere afsluiting voor de zomervakantie, die zullen wij niet gauw meer vergeten. Ondanks de corona was het een geslaagd feestje.


Ondanks het coronavirus trainen de dames online. Apart maar toch samen. 

 

 


18-01-2020 Mooie resultaten op het NK in Almere!

Afgelopen zaterdag mochten een aantal dames van Majofique deelnemen aan het NK van de MBGF/NTSB. Dit waren in totaal 7 optredens van Majofique. Charissa van Gelder uitkomende in de AP Jeugd 2 werd 3e van Nederland en maakt weer kans op plaatsing bij de Champions Trophy der lage landen, wat op 25 april 2020 te Waalwijk zal plaatsvinden.

Wat een spannende en lange dag voor de dames van Majofique. Het NK van de MBGF/NTSB werd gehouden in het Topsportcentrum te Almere. Blok 1 moesten zich om 08.00 uur melden voor het in trainen. Van Majofique waren dit Charissa van Gelder, Vienna Ponstein, Nicole Ponstein en Kim Spaan. Coaches Gerda Spaan en Jolanda van Gelder waren daar natuurlijk ook bij. De routines werden goed uitgevoerd. Voor Vienna en “NO DROP”. Kim heeft haar angst overwonnen. Dit was voor haar (na een enkelbreuk) de 1e wedstrijd na een half jaar.

Daarna was het in trainen voor blok 2, waar het duo Charissa en Esmee v/d Bosch en solist Aylaine Spaan aan deel mochten nemen. Ook deze routine’s gingen geweldig. Na het in trainen van blok 3 was het Jeugdteam aan de beurt. Rachel, Thirsa, Ysanne, Lieke, Charissa, Esmee, Nicole en Vienna straalden op de vloer, helaas vielen er teveel drops. Ondanks de drops, was het genieten om de dames bezig te zien op de wedstrijdvloer. Om 18.00 uur kwam de prijsuitreiking, het lange wachten werd beloond met verrassende hoge punten. Charissa van Gelder mocht zelfs plaatsnemen op het podium en zij werd 3e van Nederland en maakt weer kans op plaatsing bij de Champions Trophy. Het duo Charissa en Esmee werden 7e van Nederland. Solist Aylaine werd 10e in de Middenklasse. Kim werd 4e met haar 1 baton en viel net naast de podiumplekken. Vienna werd 14e en Nicole 10e. Het Jeugdteam werd 6e van Nederland.

Alleen al meedoen op een NK is al een prestatie op zich. Coaches Gerda Spaan en Jolanda van Gelder zijn erg trots op hun leerlingen! 

     

 
- Klik hier voor de Privacy Policy -

Powered by CMSimple |
Template: ge-webdesign.de |
Webdesign: B. Penninkhof |
Inloggen leden & bestuur |
Inloggen om te bewerken.

nach oben