Majofique

U bevindt zich hier: Welkom > Nieuwsberichten > 2019

2019


 2019-11-02 Provinciale Kampioenschappen MBGF 't Harde

Een spannende dag op de Kampioenschappen, met 8 optredens kwam Majofique voor de dag en er werden zes podiumplekken behaald en zes plaatsingen voor het NK wat op 18 en 19 januari 2020 zal plaatsvinden in Almere. De 1e podiumplekken met goud waren voor het Jeugdteam met 76,8 punten uitkomende in de AP Jeugd 2, ook hadden zij vandaag voor het eerst de nieuwe pakken aan wat wel erg mooi stond. Charissa van Gelder met 82 punten (AP Jeugd 2) en Aylaine Spaan met 82,4 (Senior Midden). De nummers 2 die een zilveren medaille verdienden, waren het duo Charissa van Gelder en Esmee v/d Bosch met 79,4 punten in de AP Jeugd 3 Basis Klasse. En voor solist Nicole Ponstein in de AP Jeugd 2 Klasse. De 3e plaats en brons was voor Vienna Ponstein in de AP Jeugd 3 Basis Klasse. De andere deelneemsters van Majofique, solist Shannen Ponsten en het Seniorenteam, behaalden mooie punten, maar geen plaatsing voor het NK. Al met al geweldige resulaten voor Majofique! Coaches Gerda Spaan en Jolanda Bekenkamp zijn trots op alle leerlingen en kijken uit naar het trainen voor het NK voor volgend jaar januari.


2019-10-19 Wedstrijd NBTA te Heerenveen

Het afgelopen weekend hadden de dames van Majofique een wedstrijd van de NBTA te Heerenveen. Drie podiumplekken gingen naar de twirlsters uit Wezep.

Een uurtje rijden naar Heerenveen, maar dat hadden de dames van Majofique hier wel over om hun kunsten te laten zien aan de jury.

 De dames van Majofique behaalden in totaal drie podiumplekken met 9 optredens. Er werden twee 2e prijzen gewonnen door Ysanne Westera met haar kidstwirl in de PeeWee Klasse en het Jeugdteam uitkomende in de Juvenile klasse. Nicole Ponstein kreeg een bronzen medaille, een derde plek in de Juvenile Novice Klasse.

De andere solisten Aylaine, Charissa, Vienna, Shannen, Rachel en het senioren ensemble behaalden geen medaille, maar eindigden bovenin hun klasse. Coaches Gerda Spaan en Jolanda Bekenkamp zijn trots op alle leerlingen en kijken uit naar de volgende wedstrijd op 2 november in ‘t Harde. De Kampioenschappen van de MBGF, zowat iedereen heeft zich geplaatst voor deze kampioenschappen.

   


2019-9-14 Wedstrijd Elburg MBGF Charissa van Gelder van Majofique Wezep “Star Of The Day”.

Het afgelopen weekend hadden de dames van Majofique een wedstrijd van de MBGF te Elburg, die zij zelf organiseerden. Acht podiumplekken gingen naar de twirlsters uit Wezep.

Wat een geweldige dag op de wedstrijd MBGF te Elburg. Na de zomervakantie konden de dames nog twee keer trainen, er waren verschillende blessures, nieuwe routines en dan zo voor de dag komen. Negen optredens en dan acht  podiumplekken behalen.

De 1e prijzen waren voor Charissa van Gelder uitkomende  in de Solo AP Jeugd 2  met 81,4 punten en tevens plaatsingspunten voor de Kampioenschappen die in november worden gehouden, het duo Charissa en Esmee vd Bosch uitkomende in de Duo AP Jeugd 3 met 81,2 punten en zij behaalden ook de plaatsingspunten voor de Kampioenschappen en het Jeugdteam met 77 punten ook uitkomende in de Team AP Jeugd 2. De 2e prijzen waren voor Aylaine Spaan met 77,8 punten uitkomende in de Solo AP Senior Midden Klasse en Nicole Ponstein met 76,8 punten uitkomende in de Solo AP jeugd 2. Nicole behaalde ook de plaatsingspunten voor de Kampioenschappen. De 3e prijzen waren voor Shannen Ponstein met 77,6 punten uitkomende in de Solo AP junior Basis Klasse, Rachel Ubels met 76,7 punten uitkomende in de Solo AP Jeugd 3 Klasse en het Seniorenteam met 76,2 punten uitkomende in de Team AP Senior Klasse.

Tevens werd Charissa vandaag “The Star of the day”! Zij kreeg een oorkonde van de jury. Weer een mooi begin van Majofique. 19 oktober gaan de dames naar het Noorden om deel te nemen aan een wedstrijd van de NBTA te Heerenveen.

 


 2019-06-15 Wedstrijd Kerkdriel (laatste wedstrijd van Thirza Holstege)

Zaterdag 15 juni hadden de dames van Majofique een wedstrijd van de MBGF te Kerkdriel. Acht podiumplekken gingen naar de twirlsters uit Wezep.

De laatste wedstrijd voor de zomervakantie werd gehouden in Kerkdriel. Het was een eindje rijden, maar de dames van Majofique gingen met hele mooie resultaten naar huis. De dames hebben veel plezier gehad, maar er kwamen ook tranen aan te pas. Zo zullen wij het duo Thirza Holstege en Kim Spaan niet meer op de wedstrijdvloer zien. I.v.m. haar opleiding moet Thirza helaas stoppen. Vandaag was het een mooie afsluiting in Kerkdriel.

De dames behaalden met 12 optredens, 8 podiumplekken. Drie 1e prijzen met een gouden medaille waren voor 1 batonner Kim Spaan het duo Kim en Thirza en het duo Charissa van Gelder en Esmee vd Bosch. Twee 2e prijzen met een zilveren medaille en beker waren voor Charissa van Gelder en het Jeugdteam. Drie 3e prijzen met een bronzen medaille en beker waren voor Nicole Ponstein, 1 batonner Aylaine Spaan en het Seniorenteam.

Ook konden de dames de nodige plaatsingspunten behalen voor de Kampioenschappen MBGF Gelderland/Flevoland of het NK. De plaatsingspunten voor de Kampioenschappen zijn behaald door solisten Charissa van Gelder, Nicole Ponstein, Shannen Ponstein en Aylaine Spaan. Het duo Kim en Thirza, het Jeugdteam en het Seniorenteam. Kim Spaan plaatste zich voor het NK als 1 batonner. 

 


2019-05-18 Wedstrijd Creil NBTA

Dames van Majofique een wedstrijd van de NBTA te Creil. Zeven podiumplekken gingen naar de twirlsters uit Wezep.

Een warme dag in Creil, af en toe konden de dames even van het mooie weer genieten. Grotendeels waren de dames in de Toernooihal om in te trainen en om hun kunsten te laten zien aan de jury.

De dames van Majofique behaalden in totaal 7 podiumplekken met 14 optredens. Er werden twee 1e prijzen gewonnen door het duo Kim Spaan en Thirza Holstege en het Jeugdteam. Vijf 3e prijzen met brons gingen naar Charissa van Gelder met haar dancetwirl, Lieke Fijn met Kidstwirl, Kim Spaan met haar 1 baton, het duo Charissa van Gelder en Esmee vd Bosch met hun dancetwirl en het seniorenteam (wat nu als ensemble mee deed) met hun dancetwirl.

De andere solisten Aylaine, Vienna, Shannen, Nicole, Rachel en Ysanne behaalden geen medaille, maar eindigden bovenin in hun klasse.

 
Ysanne Westera deed vandaag voor het eerst mee met haar kidstwirl. Goed gedaan!
 
Coaches Gerda Spaan en Jolanda Bekenkamp Zijn trots op alle leerlingen en kijken uit naar de volgende wedstrijd op 15 juni in Kerkdriel. Daar zal het jeugdteam voor het eerst hun nieuwe routine laten zien. En een andere samenstelling van het team.
 

Lijkt het je leuk om ook twirlster bij Majofique te worden? Kom dan op een dinsdagavond een kijkje nemen in de Erica Terpstrahal te Wezep vanaf 18.00 uur

 


2019-06-15 Laatste wedstrijd Thirza

Thirza Holstege heeft zaterdag 15 juni haar laatste wedstrijd gedaan. Al vanaf haar 5e lid van de vereniging. Ze heeft vaak met Kim Spaan mee gedaan op het NK. Wat jammer dat je moet stoppen. Bedankt voor al die jaren Thirza! 

 
 Thirza en Kim

 


 
13-04-2019 MBGF in Arnhem
Zaterdag 13 april hadden de dames van Majofique hun 2e wedstrijd van het seizoen. Deze werd gehouden in Arnhem en georganiseerd door de bond MBGF.

Het was een spannende dag in Arnhem. Coach Gerda Spaan was ziek, maar de mede trainsters Jolanda van Gelder, Kim Spaan, Thirza Holstege en Aylaine Spaan wisten haar taken goed over te nemen.

De dames van Majofique behaalden in totaal 8 podiumplekken met 12 optredens. Er werden vier 1e prijzen gewonnen door 1 batonner Kim Spaan in de N3 Klasse, Charissa van Gelder in de AP Jeugd 2 Klasse, het duo Kim Spaan en Thirza Holstege in de AP Senior Midden Klasse en het Jeugdteam in de AP Jeugd 2 Klasse.
 
Er werd één 2e prijs gewonnen door het duo Charissa van Gelder en Esmee vd Bosch in de AP Jeugd 3 Klasse en drie 3e prijzen waren er voor Nicole Ponstein in de AP Jeugd 2 Klasse en Aylaine Spaan met beide onderdelen in de AP Senior Midden Klasse en als 1 batonner in de N2 Klasse. Ook kon men zich plaatsen voor de Kampioenschappen MBGF Gelderland, die in November van dit jaar plaats vinden.
 
Zo zijn solist Charissa, solist Shannen Ponstein het duo Kim en Thirza en het Jeugdteam geplaatst voor deze Kampioenschappen. Kim Spaan deed er een schepje bovenop en plaatste zich voor het Nederlands Kampioenschap met haar 1 baton.
 
     
 
09-03-2019 1e wedstrijd seizoen in  Marknesse: goud, zilver en brons

De 1e wedstrijd van het seizoen is altijd weer spannend, nieuwe routines, nieuwe indelingen van de groepen. Het was een lange dag voor de dames van Majofique. Er werd gestreden in verschillende klasse op verschillende niveau’s. Het was weer een medaille regen voor de dames van Majofique. 

Het jeugdteam uitkomende in de Juvenille Klasse en het Seniorenteam uitkomende in de Senioren Beginner Klasse hadden een 1e podiumplek en namen goud mee naar huis.
De zilveren medailles gingen naar het duo Charissa van Gelder en Esmee vd Bosch, zij komen uit in de Juvenille Novice Klasse. Charissa behaalde ook zilver, een 2e plek, met haar dancetwirl in de Juvenille Beginners Klasse.
 
Het brons was voor het duo Thirza Holstege en Kim Spaan, zij komen uit in de Senioren Beginners Klasse. Ook was er brons voor Lieke Fijn. Zij werd 3e in de Peewee Klasse bij het onderdeel Kidstwirl. Dit was voor Lieke haar allereerste medaille die zij tijdens een wedstrijd heeft gewonnen.
 
Nicole Ponstein deed vandaag voor het eerst haar dance. Zij kwam uit in de Introductie Klasse. Nicole werd 2e en op de eerstvolgende wedstrijd zal zij in de Juvenille Novice Klasse uitkomen. Ook de dames die niet in de prijzen vielen scoorden hoog in het klassement.
 
Gerda Spaan en Jolanda van Gelder zijn erg trots op de prestaties van deze dag!

19-02-2019 Charissa gehuldigd door gemeente Oldebroek
Afgelopen dinsdag 19 februari was het niet alleen trainen voor Majofique. Om 18.45 uur was er een verrassing voor Charissa van Gelder. 

Zij werd gehuldigd door de gemeente Oldebroek, omdat Charissa drie weken geleden Nederlands Kampioen is geworden in de Jeugd 2 klasse op het NK van de MBGF/NTSB te Almere. Zij mag zich een jaar lang Kampioen noemen in deze klasse. Voor de gemeente was dit zeker een huldiging waard voor deze geweldige prestatie.

Charissa nam plaats op het ere-podium en kreeg de kampioenstune te horen. Wethouder Bob Bergkamp vertelde dat hij blij verrast was met dit resultaat. Hij mocht namens de gemeente de beker en oorkonde uitreiken. De familie van Charissa en de leden van Majofique waren ook aanwezig en gaven Charissa een daverend applaus voor deze geweldige prestatie.

Na het officiële gedeelte ging Charissa de vloer op, om haar routine te laten zien. Het jeugdteam en duo Thirza en Kim waren 4e geworden op dit NK. Ook zij gingen de vloer op, wat een mooie afsluiting van deze avond was.
 
Klik hier voor foto's.
 
29-01-2019
Hartelijke bedankt iedereen die wat gekocht heeft. We zijn blij met jullie steun en hulp!
De actie heeft een mooi bedrag van ruim 300 euro opgehaald.
Ook slagerij van den Berg bedankt!

Eind dit jaar hopen we deze actie te herhalen!
 
 
 
  
 
2019-02-09 Twirlster Charissa van Gelder naar België
 
Zaterdag 9 februari ging Charissa met haar coaches naar België om deel te nemen aan de
Champions Trophy der lage landen. Charissa had er enorm veel zin in, om met
twirlsters van Nederland en België te strijden voor de titel. Voor het eerst in de geschiedenis van
Majofique dat er iemand op de Champions Trophy staat. Alleen deelnemen hieraan is al geweldig!
 
Charissa heeft met haar 8 jarige leeftijd al heel wat medailles en titels gewonnen en dan nu
deelnemen aan deze wedstrijd. Weer een stapje hoger.
 
Na de middag was het de beurt aan Charissa om haar kunsten te laten zien voor de Nederlandse
en Belgische jury. De routine op muziek van “Brickwall” ging erg goed. De tricks en dans werden
goed uitgevoerd en zij straalde op de vloer volgens coach Gerda Spaan.
Het spannende moment voor Charissa was wel de prijsuitreiking. Helaas geen podiumplek.
Charissa werd 6 e in de Solo Dance Juvenile Klasse, maar zij is weer een ervaring rijker.
2019-01-26 NK in Almere succesvol verlopen!
 
Het afgelopen weekend mochten een aantal dames van Majofique deelnemen aan het NK van de MBGF/NTSB. Dit waren in totaal 6 optredens van Majofique. Charissa van Gelder uitkomende in de AP Jeugd 2 werd Nederlands Kampioen en heeft zich geplaatst voor de Champions Trophy der lage landen, wat op 9 februari in Houthalen te België zal plaatsvinden.

Wat een spannende en lange dagen voor de dames van Majofique. Het NK van de MBGF/NTSB werd het afgelopen weekend gehouden in het Topsportcentrum te Almere. Charissa van Gelder moest zich om 08.00 uur melden voor het in trainen van haar routine. Coaches Gerda Spaan en Jolanda van Gelder waren daar natuurlijk ook bij. De routine van Charissa op “Brickwall”ging erg goed. Daarna was het in trainen voor blok 2, waar het duo Charissa en Esmee v/d Bosch en het duo Kim Spaan en Thirza Holstege aan deel mochten nemen. Ook deze routine’s gingen geweldig, alleen een paar dropjes teveel.
Later op de dag mocht het A-team de routine laten zien, wat ook weer super ging.
 
De prijsuitreiking was erg laat, maar de resultaten waren onverwachts heel goed.
Charissa Nederlands Kampioen, een gouden medaille en zij zal Nederland vertegenwoordigen op de Champions Trophy. Het duo Charissa en Esmee werden 6e. Het duo Kim en Thirza werden 5e in de AP Middenklasse.
En Het A-team behaalden net geen podiumplek en werden 4e.
 
De volgende dag mochten 1 batonner Kim Spaan en het duo Jiska Montizaan en Aylaine Spaan hun kunsten laten zien. Weer een lange dag, geen podiumplek behaald, maar dik tevreden met de resultaten. Kim werd 9e en het duo werd 14e van Nederland.

Gerda Spaan en Jolanda van Gelder zijn erg trots op de prestaties van deze dagen!
 


- Klik hier voor de Privacy Policy -

Powered by CMSimple |
Template: ge-webdesign.de |
Webdesign: B. Penninkhof |
Inloggen leden & bestuur |
Inloggen om te bewerken.

nach oben