Majofique

U bevindt zich hier: Welkom > Nieuwsberichten > 2018

2018


14-12-2018 Geslaagde kerstmarkt
Afgelopen vrijdag 14 december stonden we op de kerstmarkt in Wezep. We hadden leuke acties: lootje trekken uit de kerstboom, meedingen naar de boodschappenpakket. En we hadden een unieke fotoactie: op mooie kerstfoto met een echte uil. Dit is mede mogelijk gemaakt voor Beauty and wings
Voor de foto's van de uilen kunt u binnenkort kijken op facebook, klik hier voor de link.
 
Het boodschappenpakket is gewonnen door nummer 67: Joke Beltman!

Van harte gefeliciteerd!!!

 

 
Kijk in het fotoalbum voor enkele foto's van de kerstmarkt.
 
 
 
07-11-2018 Feest voor Majofique! 30 jarig bestaan

Wat een mooie en feestelijke trainingsavond 6 november.
In verband met ons 30 jarig bestaan was alles mooi versierd en stond er een hapje en een drankje klaar.
Henk Tabois van de LOCO heeft mooie opnames gemaakt. Deze zullen donderdag 8 november zeker online staan op www.locourant.nl. Vanaf maandag ook op de kabelkrant.
 
Daarnaast kwam onze nieuwe wethouder Bob Bergkamp nog langs om een indruk te krijgen van deze prachtige sport. Een mix van cultuur en sport waar wij en hij trots op is. Bedankt voor de mooie woorden.

Natuurlijk werd onze super trainster Gerda ook bedankt voor haar inzet. Ook Jolanda kreeg een bedankje voor haar inzet als hulpstrainster.

En dan natuurlijk de leden: zij werden ook in het zonnetje gezet en kregen een mooie spiegel in een hoesje waarop staat: Believe in yourself. En namens de vereniging de woorden:

Al 30 jaar bestaat deze mooie vereniging!
Ook jullie mogen nu heerlijk stralen op de vloer...
Pak deze mooie spiegel, plak je glitters.. glimlach..
...GENIET....en STRAAL!!!!
Je mag er zijn!!!


We hopen nog lang te mogen bestaan en samen als vereniging het gezellig en goed te hebben. 
 
Er staan ook foto's in het fotoalbum en dat worden er binnenkort nog meer.
Hieronder alvast een voorproefje.
 

22-11-18: Raadsgesprek Kunst en cultuur
Op donderdag 22 november was er een raadsgesprek in het gemeentehuis in Oldebroek met als thema is ‘Kunst en cultuur: bijdragen aan de Oldebroekse samenleving’. Tijdens deze avond konden vertegenwoordigers van culturele verenigingen en organisaties  in gesprek met raadsleden, maar ook met elkaar.  Vragen die aan bod kwamen waren bijvoorbeeld: waar lopen verenigingen/organisaties tegenaan, wie hebben, naast de leden, nog meer baat bij de activiteiten van de vereniging/organisatie en hebben de verenigingen/organisaties een signaalfunctie voor individuele problemen. Ook was er gelegenheid om in kleine groepjes door te praten over het thema.

Klik hier voor het filmpje.

(bron: www.locourant.nl

Het was voor ons als vereniging een zinvolle avond om eens te zien welke verenigingen er allemaal in de gemeente Oldebroek zijn en welke bijdrage cultuurverenigingen bieden aan de samenleving. Ook wij hopen dat het hoog op de agenda komt te staan bij de gemeenteraad.

 


 03-11-18: TOPdag in 't Harde voor Majofique

Afgelopen zaterdag 3 november mochten alle leden met hun onderdelen Majofique vertegenwoordigen op de Kampioenschappen van de MBGF te ‘t Harde. Dit komt niet vaak voor bij een vereniging.
De dames deden mee met 11 optredens en 6 optredens verdienden een podiumplek en zijn geplaatst voor het NK MBGF/NTSB Majorette en Twirl wat plaats zal vinden op 26 en 27 Januari 2019. De dames die geplaatst zijn maken op het NK weer kans op plaatsing voor de Championstrophy wat op 9 februari 2019 in België wordt gehouden (Internationale wedstrijd van de lage landen), of als 1 batonner van de NTSB de punten te halen voor de IC of EK in Frankrijk.

De volgende dames behaalden de punten voor het NK. Charissa van Gelder werd 1e met maar liefst 85 punten en kreeg goud. Het duo Charissa en Esmee van de Bosch werden 2e met 82,6 punten en kregen zilver. Het duo Aylaine Spaan en Jiska Montizaan kregen brons voor de 3e podiumplek met 79,8 punten. Het duo Kim Spaan en Thirza Holstege werden 1e met 85,4 punten en verdienden goud. 1 batonner Kim Spaan werd 2e met een zilveren plak en scoorde 4,1 punt en het Jeugdteam (Shannen, Viënna, Esmee, Rachel, Nicole en Charissa) gingen voor brons een 3e plaats met 71,6 punten. 

Ook solist Aylaine, Viënna, Rachel, Shannen en het Seniorenteam (bestaande uit Kim, Thirza, Shannen, Leonie, Jacqueline, Jiska en Aylaine) die niet in de prijzen vielen, behaalden wel de punten voor het NK, maar hadden helaas geen podiumplek. 
Coach Gerda Spaan en hulpinstructrice Jolanda van Gelder zijn erg trots op deze leerlingen. De dames gaan met sprongen vooruit!

Aankomende dinsdag bestaat Majofique, alweer 30 jaar. Daarom is het zo geweldig dat de dames in hun jubileumjaar heel veel prijzen naar binnen hebben gesleept. Een vereniging om trots op te zijn, waar het plezier en gezelligheid bovenaan staat. Is de sfeer goed en hebben de dames het naar hun zin, dan kun je ook presteren zegt coach Gerda Spaan.


 


 

06-10-18 Promotie en plaatsing NK voor dames van Majofique Wezep tijdens wedstrijd IJsselmuiden Twirlvereniging Majofique uit Wezep hadden afgelopen zaterdag een wedstrijd in IJsselmuiden van de NBTA. De dames deden mee met 11 optredens en behaalden 7 podiumplekken, waaronder 1 promotie en plaatsing NK van de NBTA. Het was een mooie zonnige dag in IJsselmuiden, en de dag kon al helemaal niet meer stuk na de prijsuitreiking. Thirza Holstege en Kim Spaan uitkomende als duo in de Senior Beginner Klasse behaalden met 71,4 punten een 1e plek en promotie naar de Intermediate Klasse, tevens hebben de dames zich geplaatst voor het NK NBTA wat in december van dit jaar zal plaatsvinden. Ook de andere deelneemsters kwamen goed voor de dag. Zo behaalde het jeugdteam (Rachel, Vienna, Shannen, Nicole, Esmee en Charissa) een 2e plek in de Juvenille Klasse. Ook voor het duo Jiska Montizaan en Aylaine Spaan was er een 2e plek in de Senior Novice Klasse. En Nicole Ponstein werd 2e met Kidstwirl in de Peewee Klasse. Lieke Fijn deed vandaag voor het eerst mee met Kidstwirl en werd 4e in de Peewee Klasse. De 3e plekken waren voor het duo Charissa van Gelder en Esmee van de Bosch in de Juvenile Novice Klasse, Solist Charissa van Gelder in de Peewee Beginners Klasse en 1 batonner Kim Spaan in de Senior Intermediate Klasse.  Een geweldige dag voor Majofique en helemaal omdat dit ook hun jubileumjaar is. Op 7 november bestaat de vereniging 30 jaar! Coaches Gerda Spaan en Jolanda van Gelder zijn erg blij met deze resultaten, ze noemen hun leerlingen in één woord TOPPERS!


15-09-18 Alle leden naar de Kampioenschappen MBGF in november 2018

Twirlvereniging Majofique uit Wezep hadden zaterdag 15 september een wedstrijd in 
‘t Huiken te Elburg van de MBGF. Majofique hielp met het organiseren van deze dag.

De 1e wedstrijd na de zomervakantie was een groot succes voor de dames van Majofique. Zo behaalden alle deelneemsters in de AP klasse de punten voor de Kampioenschappen van de MBGF die op 4 november gehouden worden in ’t Harde. De dames die daar gaan strijden voor een Kampioenstitel zijn solisten Shannen Ponstein, Vienna Ponstein, Rachel Ubels, Charissa van Gelder, Aylaine Spaan. De duo’s Kim Spaan en Thirza Holstege; Aylaine Spaan en Jiska Montizaan; Charissa van Gelder en Esmee vd Bosch. Het jeugdteam en het seniorenteam. Kim Spaan doet er een schepje bovenop en behaalde de punten voor het NK /NTSB met haar 1 baton.

Er werden ook nog medailles behaald. De eerste prijzen met een gouden medaille waren voor het duo Kim en Thirza, het duo Charissa en Esmee, het jeugdteam en het seniorenteam. De tweede prijzen met een zilveren medaille gingen naar 1 batonner Kim Spaan, solist Charissa van Gelder en het duo Aylaine en Jiska. De 3e prijs met bronzen medaille ging naar Aylaine Spaan.
Als klapper op de vuurpijl kregen het duo Charissa en Esmee een oorkonde van de jury, daar stond op vermeld “The star of the day”.

Een geweldige dag voor Majofique en helemaal omdat dit ook hun jubileumjaar is. Op 7 november bestaat de vereniging 30 jaar! Coaches Gerda Spaan en Jolanda van Gelder zijn erg blij met deze resultaten, ze noemen hun leerlingen in één woord TOPPERS!

Ook lid worden van Majofique? Elke dinsdagavond wordt er getraind in de Erica Terpstrahal te Wezep. Kijk voor meer informatie over de vereniging en over de twirlsport op www.majofique.nl. Majofique start ook weer een nieuwe jeugdgroep. Op 18 en 25 september zijn daarvoor open lessen.


Majofique doet mee met TV optreden

Ook wij deden mee met de zomer in Gelderland. Onze jongste leden liepen mee in een parade. Dit was een opdracht wat het team van Wezep moest uitvoeren. Hiermee konden ze geld verdienen voor Mappa Mondo. De parade heeft het maximaal aantal euro's opgeleverd.
 
Zie hier de herhaling van de uitzending:
https://www.omroepgelderland.nl/tv/programma/143702930/Zomer-in-Gelderland/aflevering/34245/Wezep
De parade begin bij 8 min en 54 sec.
 
 
 

10-06-2018 Charissa van Gelder 5 jaar lid van Majofique

Op dinsdag 10 juli werd Charissa van Gelder gehuldigd als 5 jarig lid bij Twirlvereniging Majofique Wezep.

Charissa van Gelder was 3 jaar oud toen zij lid werd bij Majofique. Tijdens de afsluiting voor de zomervakantie met leden en bestuur, werd zij gehuldigd. Instructrice Gerda Spaan las een mooi gedicht voor. Na 1 jaar lid zei coach Gerda al, van deze dame gaan wij meer horen. Charissa  heeft in de afgelopen 5 jaar al heel veel medailles gewonnen en zelfs al op het NK gestaan met haar dancetwirl. Ook al heel veel heeft geleerd in zo’n korte tijd. Charissa, nu 8 jaar oud, kreeg een oorkonde voor 5 jaar lid en een kettinkje met een baton eraan. Gerda hoopt dat Charissa nog lang als lid met de baton zal draaien, zij is een echte twirlster.


30-06-2018 Majofique scoort hoog op eigen wedstrijd!
 
Twirlvereniging Majofique uit Wezep hadden afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd in de Kamphal van de NBTA. Zes podiumplekken met twaalf optredens, een geweldige score!

Het was weer een medaille regen voor de dames van Majofique. Er werden 2 bekers en 6 medailles gewonnen. Deze waren voor solist Charissa van Gelder uitkomende in de Peewee Beginner Klasse. Zij werd 1e en kreeg een gouden medaille. Ook een gouden medaille en 1e plek kreeg het duo Kim Spaan en Thirza Holstege uitkomende in de Senior Beginner Klasse. De zilveren medailles waren voor het duo Jiska Montizaan en Aylaine Spaan uitkomende in de Senior Novice Klasse en voor de 1 batonner Kim Spaan uitkomende in de Senior Intermediate Klasse. Kim verdiende zelfs de 1e plaatsingspunten voor de Voorrondes NK die eind november gehouden worden. 

De Bekers gingen naar het Jeugdteam (Amy, Jelissa, Charissa, Esmee, Rachel, Vienna, Shannen en Nicole). De dames hadden 6 tegenstanders. En met hun stoere show, die zij lieten zien, werden zij 3e in hun Klasse. De dames komen uit in de Juvenile Klasse. Ook het selectieteam van Majofique bestaande uit Thirza, Jiska, Aylaine, Jacqueline, Kim en Leonie mochten, met 4 tegenstanders, voor de 3e podiumplek de beker in ontvangst nemen. Zij komen uit in de Senior Beginner Klasse.

Een mooie afsluiting zo voor de vakantie, de eerstvolgende wedstrijden starten weer in september. Coaches Gerda Spaan en Jolanda van Gelder zijn erg blij met deze resultaten, ze noemen hun leerlingen in één woord TOPPERS!
 
 

We bedanken onze sponsoren van zaterdag 30 juni!

 

 

 

  

09-06-2018 MBFG wedstijd in Kerkdriel: promotie en NK plaatsingen!

 Twirlvereniging Majofique uit Wezep hadden afgelopen zaterdag een wedstrijd in Kerkdriel van de MBGF, weer een warme dag. De dames scoorden hoog met een Promotie, drie 1e prijzen, één 2e prijs, één plaatsing voor het NK bij de NTSB en vier plaatsingen voor de Open Kampioenschappen MBGF.

 

Het duo Charissa van Gelder en Esmee v/d Bosch waren als 2e aan de beurt. Zij komen uit in de AP Jeugd 2 en met 73,6 punten werden zij 1e met een gouden medaille. Ook voor het duo Thirza Holstege en Kim Spaan, uitkomende in de AP Senior Basis Klasse,  kregen een 1e prijs met 85 punten en een gouden medaille, zij kregen tevens promotie naar een hogere klasse (AP Senior Midden Klasse) en behaalden de plaatsingspunten voor de Open Kampioenschappen MBGF die op 3 november te ’t Harde gehouden zullen worden. Kim Spaan deed er nog een schepje bovenop met haar 1 baton. Zij werd ook 1e met een gouden medaille en plaatste zich voor het NK van de NTSB. Kim komt uit in de 1-baton N2 senior A Klasse.

 

De 2e prijs met zilver ging naar het Jeugdteam van Majofique. Zij lieten de routine met veel enthousiasme zien en kregen 77,3 punten van de jury. Dit betekende plaatsing voor de Open Kampioenschappen MBGF.

Solist Charissa van Gelder en het duo Aylaine Spaan en Jiska Montizaan hadden geen podiumplek, maar zij behaalden wel de punten voor deelname aan de Open Kampioenschappen MBGF.

Geweldige resultaten van de dames van Majofique. Je ziet de dames groeien, elke wedstrijd weer. De coaches Jolanda van Gelder en Gerda Spaan zijn erg trots op de dames.

 

Op 30 juni 2018 organiseert Majofique een thuiswedstrijd van de NBTA, deze zal plaatsvinden in de Kamphal te Wezep. Kom gerust even kijken naar deze geweldige twirlsport.


26-05-2018 Wedstrijd Emmeloord: 5 podiumplekken met 9 optredens
 
 
 

Voor Twirlvereniging Majofique uit Wezep was het vandaag een warme wedstrijddag, ondanks de warmte scoorden zij mooie punten en 5 podiumplekken.

 Afgelopen zaterdag 26 mei hadden de dames van Majofique een twirlwedstrijd van de NBTA in Emmeloord. Een warme dag voor alle deelnemers.

Kim Spaan mocht als eerste van Majofique haar 1 baton laten zien in de Intermediate Klasse, helaas geen podiumplek. Daarna was Nicole Ponstein aan de beurt met kidstwirl Peewee, zij deed het super goed en kreeg een 6,5 van de jury, maar ook geen podiumplek. Het duo Esmee v/d Bosch en Charissa van Gelder. Uitkomende in de Juvenile Novice klasse werden 2e en kregen een zilveren medaille. In de Senior Beginner Klasse werden ook Thirza Holstege en Kim Spaan beloond met een medaille en wel voor de 3e plek. In het middagprogramma waren de solisten aan de beurt. Rachel Ubels deed voor de 1e keer mee, zij kwam uit in de Introductie Klasse en bij een volgende deelname mag zij uitkomen in de Novice Klasse. Charissa van Gelder scoorde goud met een 1e podiumplek in de Peewee Beginner Klasse. Ook Vienna Ponstein mocht naar voren komen, zij behaalde in de Juvenile Novice Klasse een 3e plek met bronzen medaille. Daarna was Shannen Ponstein aan de beurt, zij kwam uit in de Pre-teen Novice Klasse. Helaas geen medaille maar een mooie score van 61,4 punten. Als laatste mocht het jeugdteam (Rachel, Jelissa, Amy, Charissa, Esmee, Vienna, Nicole en Shannen) van Majofique hun stoere routine laten zien. Zij werden 3e en kregen een beker. Zij hadden 5 tegenstanders, dus super goed gedaan.

 

Coaches Jolanda van Gelder en Gerda Spaan zijn trots op hun leerlingen, elke keer weer een stapje vooruit! 


19-05-2018 Rabobank Clubkas Campagne

Vandaag 19 mei was het zover: het ophalen van de prijs van de Rabobank Clubkascampagne.
Met een mooi aantal leden waren we aanwezig bij molen de Hoop in Oldebroek. 
En we zijn verrast door het aantal stemmers. Bedankt!     285 euro!
 
 Klik hier voor meer foto's  

 


27-04-2018 Optochten Koningsdag

Op koningsdag in Wezep en een dag later in Hattemerbroek hebben wij weer meegelopen met de optocht.

We hadden mooi weer en hebben hopelijk voor veel kijkplezier gezorgd. Ons jongste lid, Lieke Fijn, deed voor het eerst mee! Voor meer foto's zie het fotoalbum.

 

 

En heeft u ook onze flyer gezien? Zie hieronder:

 

 


 

17-07-2018 Succesvolle showavond

Wat was het een mooie avond! Veel familieleden en andere belangstellenden hebben genoten van alle optredens van de leden van Majofique. Ook was een verloting met mooie prijzen.
En tijdens deze avond is deze nieuwe website de lucht in gegaan, met grote dank aan Berend Pennikhof!
 
 
Het programma zag er als volgt uit:
 1. Charissa van Gelder - solo
 2. Rachel Ubels- solo
 3. Vienna Ponstein - solo
 4. Aylaine -solo
 5. Jeugdteam
 6. Aylaine en Kim - 1 baton
 7. Nicole Ponstein - kidstwirl
 8. Aylaine en Jiska - duo
 9. Kim en Thirza - duo
 10. 10.Shannen Ponstein - solo
 11. Seniorenteam
 12. Charissa en Esmee - duo

13. Gezamenlijke show met de hele vereniging


14-04-2018

Wedstrijd in Nunspeet succesvol  met o.a. het seniorenteam in nieuwe pakken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

klik hier voor meer foto's - Klik hier voor de Privacy Policy -

Powered by CMSimple |
Template: ge-webdesign.de |
Webdesign: B. Penninkhof |
Inloggen leden & bestuur |
Inloggen om te bewerken.

nach oben